bezoeken aan sobats en ontmoetingen met sobats 2009

bezoek aan familie Westerhof in Hoensbroek, september 2009

 

Aangezien Wietze en zijn vrouw Mientje Westerhof niet meer de reŁnie kunnen komen, is Marianne met haar Joop in september 2009 bij familie Westerhof op bezoek geweest. Onder het mom van īu kunt niet meer naar ons komen, dan komen wij toch gewoon naar u. Onder het genot van een lekker kopje koffie is er heel wat gesproken over 2-6RI, de sobats en en natuurlijk ook  de nieuwtjes werden uitgewisseld. Foto's werden bekeken, de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen kwamen ook ter spraken en het computeren met de nieuwe laptop werd gedemonstreerd. Wij hebben enorm genoten van de hartelijke ontvangst. 

foto:Joop PragtBezoek aan sobat Poorte in Rijssen, augustus 2009.


Omdat sobat Poorte kampioen brekebeen is en weer eens in de kreukels zat, zijn Marianne en haar Joop augustus 2009 maar eens polshoogte gaan nemen bij deze sobat.  Ook hier zijn Joop en Marianne heel hartelijk ontvangen door sobat Bart Poorte en zijn vrouw.  Er zijn in heel wat uurtjes heel wat afgekletst, de eigen teelt komkommers bewonderd, de zangkunst van de kanaries afgekeken, foto's en documenten bekeken.  Verscheidene documenten staan inmiddels op deze site. Na nog kennis te hebben gemaakt met de kleinzoon werd het toch weer tijd voor de terugreis.

 foto Joop Pragt

 Bezoek aan Karel Eversen voor zijn 90e verjaardag. Ü 13 mrt 2010


Via familie Westerhof werd Marianne gewaar dat onze sobat Karel Eversen op 2 november 2009 zijn 90e verjaardag zou vieren. Zo'n monumentale gebeurtenis mag niet zomaar voorbij gaan, dus Marianne en haar Joop reisden vanuit het westen des lands naar beneden de rivieren om sobat Eversen een verrassingsbezoek te brengen. En een verrassing was het zeker. Alleen al het blij verraste gezicht van sobat Eversen, was de lange reis al de moeite waard. Met een bloemenhulde namens 2-6RI namen Marianne en Joop deel aan de gezellige middag die in het tehuis in Brunssum was georganiseerd voor de jarige sobat. Koffie met natuurlijk Limburgse vlaai kregen de vele bezoekers of te wel feestgangers. Een smakelijk onthaal.

foto Joop Pragt


Bezoek sobat Jan Wijers 


Sobat Jan Wijers was herstellende van een zware rugoperatie. Marianne en Joop zijn met een mooi boeket op pad gegaan naar Breda en werden door meneer en mevrouw Wijers onthaald met koffie en zelfgebakken koekjes. Alleen al daarvoor zou Joop zo nog een keer langs gaan.  Meneer Wijers is gelukkig  goed herstellend  van de operatie. Na een heel gezellig morgen werd het weer tijd om afscheid te nemen. Dat met de belofte om zeer zeker nog eens op bezoek te komen in Breda. Na instructies van meneer Wijers wat wij beslist moesten bekijken in het prachtige Breda konden wij zeggen dat het een zeer geslaagd bezoek is geweest. 

                                                   Joop en Marianne met op de achtergrond de, door familie Wijers, zo geliefde kerktoren van Breda.   

Helaas waren voor het voormalig bestuur deze bezoeken niet zo belangrijk als deze wel voor de bezochte sobats waren. Marianne en Joop hebben  voorgenomen te zullen  doorgaan met het bezoeken van de sobats.  Zij zien in dat steeds minder sobats de reŁnie zullen bezoeken en daardoor het contact verliezen met 2-6RI. Door juist die sobats  op te zoeken, blijft de binding met 2-6RI. 

 

 

                                                                                    terug naar index