ONTHULLING MONUMENT  LIMBURGSE JAGERS

 
Zaterdag 22 november 2003 werd op de van Hornekazerne  in Weert het monument onthuld van de Limburgse Jagers, waar ook de plaquette van 2-6 R.I. in is geplaatst.
Door de huidige bezuinigingen was het niet mogelijk niet iedereen uit te nodigen dus er kon  maar een select gezelschap namen 2-6 R.I. aanwezig zijn.
 
Na de ontvangst, die tot veler teleurstelling in gescheiden zalen plaats vond, ging men over tot de onthulling van het monument.
Toespraken werden gehouden door de Regiment Commandant Limburgse Jagers, reserve-Luit-kol.
F. Tummers, Baron Mr. B.J.M. van Voorst tot Voorst,(Gouverneur van Limburg), In de toespraken werden juist de veteranen  nadrukkelijk genoemd  Kapt. bd K. v. Dreumel droeg een gedicht voor .Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht verzorgde de muzikale omlijsting gedurende de plechtigheid.
Hoewel het een onthulling betrof en geen herdenking was er toch de mogelijkheid om een bloemtje of krans te leggen na de onthulling. Men van de Wetering heeft namens de sobats van 2-6 R.I. een bloemstuk met  linten gelegd bij de plaquette van 2-6 R.I.
 

 

 
Na de onthulling was er defile en aansluitend de her-opening van het museum van de Limburgse Jagers.Toespraak werd gehouden door Luit.Kol N. Vroom. (voorzitter stichting Vrienden van de Limburgse Jagers). Her-opening werd gedaan door Mevr.M. v.d. Hoeven, min. onderwijs cultuur en wetenschap. 
Hier speelde het reŁnie-orkest van de Limburgse Jagers.
Na de plechtigheden was er nog een samenkomst met hapje en drankje in het "Bastion".

foto's site limburgse jagers

 

terug naar archief  /   terug naar index